KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

Tarihçe

Üniversite Kütüphanemiz Anayasa Mahkemesi Başkan Eski Vekili Sn. Güven DİNÇER'in kendisine ait yaklaşık 1500 adet kitabını Güzel Sanatlar Fakültemize bağışlamasıyla birlikte 2008 yılının son aylarında Rektörlük binamızın 4.katında bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi Güven DİNÇER salonunda faaliyetlerine başlamıştır. Buna mukabil YORDAM Kütüphane Otomasyon Programı alınarak merkez ve bağlı birim kütüphanelerinde mevcut bulunan kitaplar otomasyon sistemine aktarılmaya başlanmıştır. . Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Sn. Prof. Dr. Sadık TURAL'ın kendisine ait 15.000 adet kitabı merkez kütüphanemize bağışlamıştır. Bilim dünyası adına yapmış olduğu bu anlamlı ve fedakar nezaketinden dolayı merkez kütüphanemize senato kararıyla kendisinin adı verilmiştir.

Elektronik kaynaklar açısından ULAKBİM tarafından erişimi sağlanan veritabanları kullanıma sunulmuştur. Şuan farklı türde veritabanlarını üniversitemizde görev yapmakta olan akademik personelin ve öğrencilerimizin  istifadesine kazandırmak amacıyla çalışmalarımız devam etmektedir...

Adres: Uluyazı Kampüsü Merkezi Derslikler A Blok Giriş Kat P.K:18100 ÇANKIRI
    Telefon: 0 (376) 218 95 00