Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Emerald Dergilerinin Arşiv Paketine 30 Haziran 2018 -Emerald E Kitap Arşivlerine 31 Aralık 2019 Tarihine Kadar Erişim Sağlanacaktır.

20 Şubat 2018 Salı

Emerald dergilerinin arşiv paketine, 30 Haziran 2018 tarihine kadar; ve sosyal bilimler konusundaki e-kitaplarına,31 Aralık 2019 tarihine kadar ücretsiz erişim alınmış ve IP`lerinizden erişimleriniz sağlanmıştır.

Emerald eJournals Premier dergileri ve Arşiv paketi listesi 2018Bu liste içerisinde, 01 Ocak 2018 - 30 Haziran 2018dönemi içinde erişiminize açık olacak tüm Emerald güncel dergileri ve arşiv koleksiyonuna ilişkin bilgiler bulunmaktadır.

Emerald eJournals Premier Collection: Bu liste içerisinde 01            Temmuz 2018`den sonra erişiminize açık olacak güncel dergileri ve bilgileri bulunmaktadır. 2018 yılında 5 yeni dergi koleksiyona eklendi, toplam dergi sayısı 311 oldu. Dergi adına göre alfabetik ve konuya göre sıralı dergi listesinde yeni eklenen dergiler renkli olarak belirtildi. Bu listeyi, yukarıdaki "z1 - Emerald eJournals ..." adlı dosyada geçen dergi listesi kapsıyor.

Emerald Social Sciences eKitap Serileri: Bu listede geçen e-kitaplar, lisans döneminin sonuna kadar, 31 Aralık 2019tarihine kadar erişime açık olacaktır. Daha çok eğitim ve sosyoloji konusunda seri kitaplar içeren Sosyal Bilimler seri kitap paketi 1999 yılından başlayan eski ciltleri de dahil olmak üzere, yeni yayımlanacaklarla birlikte söz konusu tarihe kadar erişime açık olacaktır.  Yeni kitaplar yayımlandıkça EKUAL Üyelerinin erişimine açılacaktır. Marc kayıtlarını kataloglarına yüklemek isteyen kütüphaneler MARC kayıtlarını hangi adresten nasıl indireekleri konusunda bilgilendirme ya da toplu listeyi önümüzdeki günlerde listeye göndereceğim.  Söz konusu seri kitapların ileride ‘Perpetual Access/sürekli erişim’ hakkı olmayacaktır. Kullanımda sayfa veya bölüm indirme sayısında herhangi bir sınırlama yoktur.

Sociology Kitapları için; http://www.emeraldinsight.com/action/showPublications?category=10.1555%2Fcategory.40057538

Education Kitapları için; http://www.emeraldinsight.com/action/showPublications?category=10.1555%2Fcategory.40056804

Sevgi Evi ve Yetiştirme Yurdu Öğrencilerinden Kütüphanemize Ziyaret
ODTÜ-ÇAKÜ ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi -ÇAKÜ Arasında Protokol İmzalanmıştır.
EKUAL Kapsamında Nature Journals All Veri Tabanı Erişime Açılmıştır.
MEVBANK Mevzuat ve İçtihat Veritabanı 25 Aralık 2017 Tarihine Kadar Deneme Erişimine Açılmıştır
Rosetta Stone Veritabanı 31 Aralık 2017 tarihine kadar ücretsiz deneme erişimine açılmıştır.
Üniversiteniz bünyesinde 31 Aralık 2017 tarihine kadar ücretsiz deneme erişimini kullanabileceğiniz VideoLMS portalı açılmıştır
İntihal.Net (intihal tespit programı) Deneme Erişimine Açılmıştır.
Daha Fazla Göster Yukarı Çık