Tarihçe

Üniversite Kütüphanemiz Anayasa Mahkemesi Başkan Eski Vekili Sn. Güven DİNÇER`in kendisine ait yaklaşık 1500 adet kitabını Güzel Sanatlar Fakültemize bağışlamasıyla birlikte 2008 yılının son aylarında Rektörlük binamızın 4.katında bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi Güven DİNÇER salonunda faaliyetlerine başlamıştır. Buna mukabil YORDAM Kütüphane Otomasyon Programı alınarak merkez ve bağlı birim kütüphanelerinde mevcut bulunan kitaplar otomasyon sistemine aktarılmaya başlanmıştır. . Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Sn. Prof. Dr. Sadık TURAL`ın kendisine ait 15.000 adet kitabı merkez kütüphanemize bağışlamıştır. Bilim dünyası adına yapmış olduğu bu anlamlı ve fedakar nezaketinden dolayı merkez kütüphanemize senato kararıyla kendisinin adı verilmiştir.

Üniversitemizin 2014 yılında Uluyazı Kampüsüne taşınmasının ardırdından, Kütüphanemiz geçiçi olarak Merkezi Dersliklerde hizmet vermiştir. 2014 yılında Uluyazı Kampüsünde temelleri atılan kütüphane binamız 2016 yılında bitmesi ile taşınma işlemleri gerçekleştirilmiştir. Uluyazı Kampüsünün prestij binası Kütüphanemiz 7000 m² civarında kullanım alanı ile tüm öğrencilere ve akademisyenlere hizmet vermektedir. Kütüphanemizde 3 adet grup çalışma odası 12 adet bireysel çalışma odaları bulunmaktadır. 2022 yılı itabariyle 75.000 kitap civarında kaynak ile hizmet verilmektedir

Elektronik kaynaklar açısından ULAKBİM tarafından erişimi sağlanan veritabanları kullanıma sunulmuştur. Şuan farklı türde veritabanlarını üniversitemizde görev yapmakta olan akademik personelin ve öğrencilerimizin  istifadesine kazandırmak amacıyla çalışmalarımız devam etmektedir...