Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi’yi makamında ziyaret ederek, bölgenin sorunları ve çözüm yolları konusunda görüş alışverişinde bulunan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, Çankırı Karatekin Üniversitesinin bölgesel kalkınmadaki önemli rolüne dikkat çekti
ÇAKÜ HABER MERKEZİ////
KUZEY Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’yi makamında ziyaret ederek bölgemizin sorunları ve çözüm yolları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından ocak ayından itibaren üç ayda bir yayımlanmaya başlayan “Bölgesel Kalkınma Dergisi”ni de Rektör Çiftçi’ye takdim eden Dr. Genç, üniversitelerin ve dolayısıyla ÇAKÜ’nün de bölgesel kalkınmada önemli bir rol oynadığını vurguladı. ÇAKÜ ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı arasında, üniversite öğrencilerine yönelik “Siber Vatan” programı kapsamında iş birliği protokolü imzalandığını da hatırlatan Dr. Genç, eğitimlerin 15 Ekim itibariyle devam edeceğini, Siber Vatan eğitimlerinin sektörel bazda ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün temini noktasında katkı yapacağını, öğrencilerin mesleki bilgilerinin artırılacağını kaydetti.
REKTÖR ÇİFTÇİ: ÇANKIRI CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK
Rektör Çiftçi ise bölgesel kalkınmada üniversitelerin önemli roller üstlendiğinin bilincinde olduklarını ve bu konuya her fırsatta dikkat çektiklerini ifade etti. Bölgesel kalkınmada üniversitelerin rolü üzerinde değerlendirmelerde bulunan Rektör Çiftçi, “Çankırı’nın potansiyellerini tespit edip değerlendirme adına bütün paydaşlarla ortak toplantılarımız, çalıştaylarımız ve proje önerilerimiz söz konusu olmaktadır. Özellikle Çankırı’nın teşvik kapsamında olması, Organize Sanayi Bölgelerinin çok aktif olması, sürekli yeni yatırımların gelmesi, ilçelerin yatırım alma avantajlarına sahip olması, Çankırı Karatekin Üniversitesi Teknokenti bünyesinde Teknoloji Geliştirme Bölgesinin faaliyete geçmesi ilerleyen zamanlar için Çankırı’yı bir cazibe merkezi haline getirecektir” dedi.
GELECEĞİN STRATEJİSİ: AKILLI UZMANLAŞMA
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından ocak ayından itibaren üç ayda bir yayımlanmaya başlayan “Bölgesel Kalkınma Dergisi”nin mayıs sayısında yer alan “Akıllı Uzmanlaşma Yoluyla Bölgesel Kalkınmada Üniversitelerin Rolü” başlıklı makalede, bölgelerin kendi öz kaynaklarını değerlendirerek gerçekleştireceği kalkınma stratejilerinde çok daha hızlı ve etkili çözümlere ulaşılabildiğine dikkat çekiliyor. Dr. Ahmet Samet Tekoğlu’nun kaleme aldığı çalışmada, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi”nin çıktıları ışığında, üniversitelerin bölgesel kalkınmadaki özne konumları ve akıllı uzmanlaşmaya nasıl içerik kazandırdıklarının ortaya konulması amaçlanıyor.