ÇAKÜ Eğitime Destek Platformu Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

Çankırı Eğitime Destek Platformu İl Koordinasyon Kurulu Ocak Ayı Toplantısı, Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’nin ev sahipliğinde ÇAKÜ’de gerçekleştirildi.

Çankırı’nın il genelindeki eğitim faaliyetlerinin genel durumu ve gelecek süreçteki eğitim faaliyetleriyle ilgili yapılması planlanan çalışmaların ele alındığı toplantıya; Eğitime Destek Platformu Başkanı Zeynel Önal, 26’ncı dönem AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Yozgat İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Nurdoğan, Çankırı’daki bazı kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Eğitime Destek Platformu Çankırı il yönetimi katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı, Eğitime Destek Platformu’nun kuruluşu ve yapmış olduğu faaliyetler hakkında verilen bilgilendirme ile devam etti. Bilgilendirmede, platformun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde, ilk olarak İmam Hatip okulları üzerine değerlendirmeler yapabilmek üzerine kurulduğu, daha sonrasında ise bütün okulları kapsayacak şekilde genişleyerek çocukların millî ve manevi değerlerini öğrenip birer yetişkin olduklarında, vatanlarına ve milletlerine faydalı bireyler olabilmeleri adına çeşitli faaliyetler gerçekleştiren oldukça geniş bir platform haline dönüştüğü ifade edildi.

“Eğitime Destek Platformu’nun geleceği inşa edecek nesilleri yetiştirme adına önemli bir paydaş olduğunu biliyoruz.”

Toplantıda yapmış olduğu konuşmada, Eğitime Destek Platformu gibi güçlü bir kuruluşun toplantısını Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşmesinden son derece gururlu ve memnun olduklarını dile getiren ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi “Eğitime Destek Platformu’nun geleceği inşa edecek nesilleri yetiştirme adına önemli bir paydaş olduğunu biliyoruz. Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak bize, milletimize, kültürümüze ve medeniyetimize dair ne varsa orada olacağımızı, değerlerimizi savunarak hem yaşayıp hem de yaşatacağımızı, yeni değer üreteceğimizi ve geleceğe emanet bırakacak bütün potansiyellerimizi desteklemek adına da bıkıp usanmadan koşturacağımızı, stratejik planımız da dahil birçok yerde daha önce deklare etmiştik.” ifadelerini kullanarak Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin millî ve manevi değerlerin yaşatılması hususunda Eğitime Destek Platformu ile ilerleyen süreçlerde de ortak çalışmalar yapmaya her zaman açık olduklarını vurguladı.

“İsrail’in Filistin’e karşı zulmüne baş kaldıran akademisyenler dışlanmakta…”

Değişen ve dönüşen dünya şartlarında Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının kendilerine yakışır biçimde bir tavır almakta olduğunu gördüklerini belirten Rektör Çiftçi “Bugün dünyanın pek çok yerinde, İsrail’in Filistin’e karşı zulmüne baş kaldıran akademisyenler dışlanmakta, ötekileştirilmekte ve hatta sürgüne gönderilmektedir. Başta Türkiye olmak üzere coğrafyamızdaki akademisyenlerin duruşuna baktığımızda ise gerçekten takdire şayan bir duruşun olduğunu görmekteyiz. Bu duruş, zulme karşı geleceği daha sağlam temeller üzerine inşa etme adına da gerçekten ümit verici bir duruş.” dedi.

İsrail’in Gazze’deki insanlık dışı uygulamaları için senato kararı alan ilk üniversite ÇAKÜ

Üniversite yönetimi olarak kendilerinin de İsrail’in Gazze’de uygulamış olduğu insanlık dışı uygulamalara asla sessiz kalmadıklarını belirten Rektör Çiftçi, birçok farklı alanda bu konu üzerine akademik toplantılar ve çalışmalar yaptıklarının altını çizerek ÇAKÜ’nün aynı zamanda Türkiye’de ilk defa senato kararı alıp basına deklare eden üniversite olduğunu hatırlattı. Üniversite olarak millî ve manevi değerleri ilgilendiren her hususta da bu duruşlarını aynı şekilde ortaya koyduklarını ifade eden Rektör Çiftçi “Tüm personelimizle birlikte Millî Mefkûre Meydanı’nda tek yürek olduk ve Şehitlerimizi Anma ve Terörü Tel’in programını gerçekleştirdik. O gün orada, gök kubbede hoş bir seda bırakma adına da gerçekten önemli bir duruş timsali sergilemiş olduk.” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Yükseköğretime gelen öğrencilerimizin belirli bir potansiyelde olması gerekiyor.”

Gençlerin bazı hissiyatları daha iyi anlayabilmesi adına, başta sosyal sorumluluk projeleri olmak üzere birçok farklı alanda etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Rektör Çiftçi “Üniversitemizde 60’a yakın öğrenci topluluğumuz var ve bu topluluklarımız bütün dinamiklerimizi yansıtacak şekilde pek çok önemli program yapmakta. Fakat bu programların etkili olabilmesi için, yükseköğretime gelen öğrencilerimizin belirli bir potansiyelde olması da gerekiyor. İşte tam da bu noktada, gençlerimizi yükseköğretime hazırlama adına çaba sarf eden tüm paydaşlarımıza gerçekten teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte de birçok alanda hep birlikte Türkiye’mize dair, Türkiye Yüzyılımıza dair güzel işlere ve güzel eserlere vesile olabilmeyi temenni ediyorum.” sözlerini söyleyerek Eğitime Destek Platformu’nun, yükseköğretime millî ve manevi değerlerinin farkında olan bilinçli öğrencilerin yetiştirilmesi noktasındaki rolünün önemine dikkat çekti. Rektör Çiftçi konuşmasını “Katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, bu toplantının sonuçlarının hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını diliyorum.” ifadeleriyle sonlandırdı.

Eğitime Destek Platformu, Millî ve Manevi Değerlerin Korunması İçin Var Gücüyle Çalışıyor

Sözlerine, ev sahipliğinden dolayı Rektör Harun Çiftçi’ye teşekkür ettiklerini belirterek başlayan Eğitime Destek Platformu Başkanı Zeynel Önal, toplantının Çankırı’daki eğitim faaliyetlerinin durumu hakkında genel bir değerlendirme yapabilmek adına gerçekleştirildiğini ifade etti. Toplantının sonucunda Çankırı adına önemli çıktılar elde edileceğini ümit ettiklerini söyleyen Önal, Türkiye genelinde daha önce yapmış oldukları toplantılardan önemli geri dönüşler aldıklarını ve güzel sonuçlar elde ettikleri dile getirdi. Eğitimde millî ve manevi değerlerin korunması için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Önal; paydaş kurum, kuruluş ve platformların desteklerinin ise bu değerlerin korunabilmesinde kritik bir yere sahip olduğunu belirtti. Bunlar içerisinde özellikle, yakın zamanda yaşanan İsrail’in Gazze’de uygulamış olduğu insanlık dışı durum üzerine anlamlı ve onurlu bir duruş sergileyen Filistin’e Destek Platformu’nun da yer aldığını söyleyen Önal, Filistin meselesinde çocuklarımızın ve gençlerimizin geçmişten bugüne yaşanan olayları daha iyi ve doğru anlayabilmesi adına, kısık seslerin daha gür duyulabilmesi adına ve geleceği daha bilinçli nesillerle inşa edilebilmesi adına bu platformun yapmış olduğu faaliyetlerin oldukça önemli olduğunu dile getirdi. Önal; bu platform gibi platformların, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, sendikaların, müdürlüklerin ve özellikle de Milli Eğitim camiasının, Eğitime Destek Platformu’nun önemli paydaşları olduğunu ifade ederek gerçekleştirilen bu toplantıda da bir araya gelmiş oldukları Çankırı’daki paydaşlarıyla Çankırı’da yetişen öğrencilerin Türkiye Yüzyılına hazırlamak için istişarelerde bulunacaklarını ifade etti.

Kurum ve kuruluşların eğitim faaliyetleri hakkında vermiş oldukları bilgiler çerçevesinde yapılan fikir alışverişi ve değerlendirmelerin ardından toplantı sana erdi.

Yayınlanma Tarihi: 22 Ocak 2024 Pazartesi
Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2024 Pazartesi