Kütüphane Sohbetlerinin ilki gerçekleştirildi

Çankırı Üniversitesi Kütüphanesi, "Kütüphane Sohbetleri" adlı etkinlik serisine ev sahipliği yaptı. Serinin ilk buluşması, Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi'nin de katılımıyla "Geçmişten Günümüze Çankırı'da Kültür ve Sanat" başlığıyla gerçekleştirildi.

Eğitimci ve Kent Tarihçisi Yüksel Arslan'ın katılımı ve SKS Daire Başkanı Murat Yıldırım'ın moderasyonu ile gerçekleşen etkinlik, katılımcılara Çankırı'nın zengin kültürel geçmişine ve sanat alanındaki gelişimine ışık tuttu. Arslan, katılımcılara geçmişten günümüze kadar olan süreçte Çankırı'da kültür ve sanatın nasıl evrildiğini anlattı ve önemli eserler ve şahsiyetler üzerinde durdu. Müzisyen ve sanatkâr İsmail Çubukçu geceye udu ile eşlik etti.

Rektör Çiftçi, etkinlik sonunda yaptığı konuşmada kütüphane, kültür ve sanatın toplumun gelişimindeki rolüne vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti.

Kütüphane yetkilileri, "Kütüphane Sohbetleri" etkinlik serisinin farklı konu başlıklarıyla ve içeriklerle devam edeceğini vurguladılar.

Yayınlanma Tarihi: 13 Mart 2024 Çarşamba